Zingen bij COV Gorkum

Je bent van harte welkom om met ons mee te zingen! Kom eerst een paar keer vrijblijvend kijken en meedoen. Wil je een repetitie bijwonen, stuur dan een berichtje naar info@covgorkum.nl

Repetities

We repeteren elke dinsdagavond – behalve in schoolvakanties – van 20.00 tot 22.00 uur in de Rehobothkerk in Gorinchem, Driekoningenstraat 2. De kerk is bereikbaar via de Gasthuisstraat. De ingang is tussen nr 34 en 36. Je  kunt parkeren in parkeergarage Kweeklust of Kazerneplein. Dit is gratis op maandag t/m zaterdag na 17.00 uur en op donderdag na 20.00 uur.

We repeteren onder leiding van dirigent Toon de Graaf. De repetities worden begeleid door Olga Malkina, die ook repetitor is. Op dit zijn we bezig met de repetities voor de uitvoering van de Johannes Passion van J.S. Bach. Als je lid bent van COV Gorkum is het de bedoeling dat je alle repetities meedoet. Natuurlijk kan het wel eens voorkomen dat je niet kunt komen. Als je veel repetities hebt gemist, beoordeelt de dirigent of je mee kunt doen met het concert.

Zo word je lid

Heb je een paar keer vrijblijvend meegezongen en is het je goed bevallen? Dan kun je lid worden van COV Gorkum.
Hieraan voorafgaand bepalen de dirigent en de voorzitter na een stemtest in welke stemgroep je gaat zingen.

Het lidmaatschap is € 30,00 per maand. Koffie en thee zijn op repetitieavonden gratis.

Om te zingen bij COV Gorkum is het niet verplicht dat je noten kunt lezen. Je moet wel in staat zijn om je partij in ongeveer 20 repetities onder de knie te krijgen. Naast de repetities en bladmuziek kun je een oefen-cd en een app gebruiken om thuis te oefenen.

Alle koorleden worden elke twee jaar opnieuw gestemd.

Een aantal keer per jaar werken we met een zangpedagoog aan het verbeteren van onze zangtechniek. Als je wilt, kun je ook meedoen aan een cursus notenlezen bij de dirigent.

Projectleden bij COV Gorkum

Zangliefhebbers die geen lid willen worden van ons koor, maar wel graag dat ene concert willen meezingen, zijn van harte welkom om op projectbasis met ons mee te doen. Concreet betekent dat: vanaf 1 oktober tot en met eind januari samen met ons koor repeteren met als afsluiting een mooi concert met professionele solisten en orkest in de Grote kerk van Gorinchem.

Voorwaarden om projectlid te kunnen worden?

Er wordt beoordeeld of je stem(-kwaliteit) binnen ons koor past. Je hebt muzikale kennis of hebt het werk al eerder gezongen. In ontspannen sfeer zal de dirigent een korte stemtest afnemen waarna hij het bestuur adviseert. Kosten van het meedoen aan het project zijn € 90,00 (inclusief koffie/thee) voor de periode oktober tot en met januari. Met je aanmelding verplicht je je om 75% van de repetitietijd aanwezig te zijn. 

Aanmelden voor 1 juli via info@covgorkum.nl