In Memoriam: Geert Huisman

Woensdag 15 april overleed op 75 jarige leeftijd ons koorlid en oud-voorzitter Geert Huisman.
Juni vorig jaar hoorde Geert dat hij ernstig ziek was en niet lang meer te leven zou hebben.
Maar met zijn onvoorstelbaar grote vechtlust wist hij tot een week voor zijn overlijden op de been te blijven.
Geert zat met zijn Joke nog in de kerk bij ons laatste concert op 31 januari van dit jaar. Hij genoot hier met volle teugen van en was met name ontroerd door het Requiem van Fauré.
Hij schreef de volgende morgen gelijk een schitterende recensie en vermeldde dat hij zijn cd’s van het requiem van Fauré bij de kringloop zou gaan brengen. “Niet om aan te horen, bij jullie vergeleken.”
We stegen als koor ook boven onszelf uit bij dit werk. Wellicht omdat we het in ons hart al aan Geert opdroegen en hem ook nog zó graag een keer wilden laten genieten van ZIJN zo geliefde COV Gorkum.
Want na 46 jaar zingen bij COV en ook nog eens 25 jaar voorzitterschap was het echt wel ZIJN COV geworden, waar hij vaak letterlijk dag en nacht mee bezig was. Hij was supertrots op wat het koor in al die jaren bereikt heeft.
Geert was ook mede-initiatiefnemer om jaarlijks de Mattheus-Passion in Gorinchem uit te gaan voeren.
We zijn als koor heel dankbaar voor al het werk dat hij voor de vereniging heeft verzet.
We verliezen in hem een markante persoonlijkheid, een man met veel passie en een onvermoeibare inzet, die tot het laatst zeer betrokken bleef. Uren kon hij vertellen over al zijn belevenissen met het koor. We missen hem nu al…

Addie Verspuij, voorzitter COV Gorkum