Over COV Gorkum

Kunst

Christelijke oratoriumvereniging (COV) Gorkum is een groot, gemengd koor. We zingen oratoriumwerken. Dat zijn grote klassieke werken die alleen uitgevoerd kunnen worden met een groot koor en orkest. Oratoria worden niet vaak meer gezongen. Met onze concerten houden wij de traditie levend. We werken bijvoorbeeld jaarlijks mee aan uitvoeringen van de Matthäus Passion.

Kwaliteit

COV Gorkum streeft naar een hoog niveau, omdat we houden van uitdaging. We werken met een professionele dirigent en pianobegeleider. Grote concerten voeren we uit met professionele muzikanten. Door thuisstudie, stemtesten en scholing investeren we in onze kwaliteit. Dat alles maken we mogelijk door goed bestuur van onze vereniging.

Beleving

Zingen bij COV Gorkum betekent beleven van de muziek: weten wat je zingt, en genieten van samen muziek maken. Dat stralen we uit naar de mensen in het publiek. Die uitstraling resulteert in stijlvolle en feestelijke concerten waar een breed publiek vanuit de hele regio op af komt.

Christelijke wortels

COV Gorkum is een vereniging met grote onderlinge betrokkenheid. Op 14 juni 1922 zijn we opgericht voor en door leden met een christelijke achtergrond. Die achtergrond klinkt door in de keuze voor werken die we uitvoeren. Al vele jaren staat onze vereniging open voor andersgezinde zangers. Want uiteindelijk gaat het om wat ons bindt: het plezier in samen zingen.

Koninklijke Erepenning

In 2022 is COV Gorkum ter gelegenheid van het 100-jarig bestaan de Koninklijke Erepenning toegekend als teken van waardering en erkenning.

Toon de Graaf

Dirigent Toon de Graaf
Onze dirigent is sinds 2012 Toon de Graaf uit Gorinchem. Met hem hebben we mooie concerten gegeven: onder andere de Hohe Messe van J.S. Bach, Requiem en Grosse Messe in c-moll van Mozart, Petite Messe Solennelle van Rossini en Ein Deutsches Requiem van Brahms.

Toons ambitie is om muziekstukken voor koor uit te voeren in de geest van de componist. Werken voor groot orkest, koor en solisten voert hij zo veel mogelijk uit met de middelen die de componist bedoeld heeft. Zingen vanuit de tekst vindt Toon belangrijk: betrokkenheid van zangers bij de inhoud en de context zorgt voor meer expressie, dynamiek en een bezield resultaat. Naast COV Gorkum dirigeert Toon de Graaf ook COV Amicitia uit Uithoorn.

Olga Malkina

Olga Malkina
Onze vaste begeleider en repetitor is Olga Malkina – klassiek concertpianist en organist. Olga Malkina is geboren in Rusland en behaalde haar diploma Uitvoerend Musicus met twee hoofdvakken, piano en orgel, op het Kurmangazy Conservatorium in Alma Ata (Kazachstan).

Zij treedt voornamelijk op als soliste, maar dus ook als begeleider van enkele koren waaronder COV Gorkum. Haar uitgebreide repertoire omvat orkest-, kamer- en pianomuziek uit de barok en romantische periode en van hedendaagse componisten.